امروزه همه ما در طول ساعات کار اداری ، پشت میز اداری و روی صندلی اداری نشسته ایم که اغلب نه به وضعیت قرار گرفتن این مبلمان اداری توجه داریم ونه به نحوه ی استفاده خودمان از این مبلمان اداری. اما وقتی که کارمان تمام می شود،

اغلب از دچار شدن  به درد کمر و گردن در می یابیم که باید نشستن روی صندلی خود را اصلاح کنیم. عکس زیر نحوه صحیح نشستن رو صندلی کامپیوتر و فاصله مناسب از میز کامپیوتر را نشان می دهد

چگونهصندلی کامپیوتر

بهترین حالت نشستن پشت میز این است که کمی بدن را به عقب متمایل کنیم، به طوری که زاویه ی بین ران‌ها و تنه حدود ۱۳۵ درجه باشد . البته از آنجایی که این زاویه ممکن است باعث سُرخوردن ما به عقب و حتی افتادن شود (اگر تکیه گاهی نداشته باشیم)، محققان به ۱۲۰درجه هم رضایت داده اند. آن ها می گویند این گونه نشستن می‌ تواند باعث کاهش کمر درد شود.

به گفته ی این محققان ۳۲ درصد مردم بیش از ۱۰ ساعت را در روز، به صورت نشسته روی صندلی کامپیوتر سپری می ‌‌کنند و نیمی از آنان حتی برای صرف ناهار نیز،میز کامپیوتر خود را ترک نمی‌ کنند و دو سوم مردم زمانی که از سر کار به خانه برمی ‌گردند، باز هم می ‌نشینند.
علاوه بر این، بررسی‌ها نشان داده است که یک سوم افراد به همین علت، یعنی بد نشستن های طولانی روی صندلی اداری ، از کمر درد رنج می برند. پس، از آنجا که بد نشستن می تواند با ایجاد فشار بر ستون فقرات و رباط‌ های مربوطه، انسان را دچار درد مزمن و بد شکلی کند، لازم است اصول درست نشستن پشت صندلی کامپیوتر را بدانیم تا دچار این مشکلات نشویم.

 

وقتی که زاویه ی نشستن ما قائمه باشد، انحنای طبیعی ستون فقراتمان کمتر شده و باعث می‌ شود به صفحه های ژله ای بین مهره ها فشار بیشتری وارد شود. در ضمن ثابت نشستن طولانی با فشار پی در پی، باعث خوردگی و ساییدگی مهره ها و نرسیدن خون کافی به دیسک و سخت شدن و کاهش قابلیت انعطاف آن می شود. همه ی این عوامل دست به دست هم داده و ما را دچار کمردرد می کنند.
در نهایت هم این ما هستیم که باید تصمیم بگیریم آیا می ‌خواهیم درست بنشینیم تا سالم بمانیم، یا اینکه با تنبلی، تسلیم کمردرد می شویم و یک عمر عذاب می کشیم.

 

ویژگی های صندلی کامپیوتر و صندلی اداری مناسب را در ادامه بررسی می کنیم

صندلی چرخدار باشد و همچنین دارای پنج چرخ باشد و چرخ آن قابلیت حرکت بر جنس کفپوش محیط کار یا منزل را داشته باشد.

از هر نظرصندلی اداری  از زوایا و از فواصل قابل تنظیم که صندلی های تولیدی دنا صنعت با توجه یه جک و مکانیزم این ویژگی را دارند باشد و دارای پایه ای محکم باشد.

ارتفاع صندلی کامپیوتر با ارتفاع میز کامپیوتر متناسب باشد. ارتفاع صندلی اداری باید قابل تنظیم باشد. ارتفاع صندلی کامپیوتر، چهل تا پنجاه سانتی متر توصیه می شود.
بر اساس اصول ارگونومیک ، ارتفاع نشمینگاه صندلی باید بیست و پنج الی سی و پنج سانتیمتر پایین تر از سطح میز اداری در نظر گرفته شود.

سطح نشیمنگاه صندلی اداری باید دارای طول و عرض چهل تا پنجاه سانتی متر باشد.برای افراد با وزن بالا صندلی های پهن تر توصیه می شود.
ضخامت تشک و فوم صندلی در حدود پنج سانتی متر باشد و روکش صندلی  از جنسی باشد که اصطلاحاً بتواند تنفس کند که معمولا پارچه و چرم مصنوعی سوزنی این قابلیت را دارند  یعنی هوا را از خود عبور داده و سبب تعریق استفاده کننده نشود و لغزنده و سر نیز نباشد. لبه جلو صندلی اداری،باید  گرد و لبه بیرونی آن، تا حد امکان نرم باشد.

زاویه پشتی صندلی با تشک صندلی، حداقل ۹۵ تا ۱۱۰ درجه مناسب می باشد . بهتر است پشتی صندلی متحرک باشد و تا حد مناسب خاصیت فنری داشته باشد تا بتوان بهترین زاویه با نشیمنگاه را تنظیم کرد.

عرض پشتی صندلی باید حداقل سی و پنج سانتی متر باشد.ارتفاع پشتی صندلی  نیز بین نیم متر تا هشتاد سانتی متر مناسب می باشد.پشتی صندلی کامپیوتر باید در قسمت قرار گرفتن گودی کمر  داری یک قوس محدب و در قسمت پشت دارای یک قوس مقعر باشد به صورتی که گودی کمر را در بر گیرد و از لحاظ افقی و عمودی تراز باشد.

صندلی کامپیوتر باید معمولا دسته دار باشند و دسته آن با ارتفاع میز کار مطابقت داشته باشد. شیب کف صندلی ۵ تا ۱۵ درجه برای تمایل به جلو و ۵ درجه تمایل به عقب را امکان پذیر سازد.

تا جایی که می توانید باسن خود را به تکیه گاه (پشت) صندلی نزدیک کنید. ارتفاع نشیمنگاه صندلی را طوری تنظیم کنید که کف پایتان صاف روی زمین قرار گیرد و زانوهای شما در راستای ران‌هایتان باشند می توانید از زیر پایی نیز استفاده نمایید .

پشتی صندلی باید با نشیمنگاه زاویه ۱۲۰ درجه بسازد. در این زاویه مناسب  کمترین فشار بر ستون فقرات وارد می شود و انحناهای کمردر وضع طبیعی خود قرار می ‌گیرند. اگر لازم است از بالشتک کوچک استفاده کنید تا پایین و بالای کمرتان هم تکیه گاه داشته باشد این کار باعث می شود انحنای طبیعی ستون فقرات حفظ شود و فشار کمتری به کمر وارد شود.

دسته صندلی کامپیوتر هم باید طوری تنظیم شود که وقتی دست ها را روی دسته صندلی قرار می دهید، شانه ها یتان شل و آزاد باشند.