در طراحی فست فود و رستوران  و نیز کافی شاپ و کترینگ و...  مسائلی هست که حتما باید رعایت شوند یکی ساختمان فیزیکی رستوران و کافی شاپ هاست  و دیگری خدماتی که باید ارائه دهد.

طرح کلی رستوران :

اینکه چه  نوع مشتریانی از رستوران استفاده می کنند و در طول یک روز چه تعداد مشتری درون فضای کافه و ...  میشوند وطریقه پذیرایی از آنها (خانوادگی و یا مجردی)از اهمیت بالای برخوردار است بنابراین باید تعداد نفراتی کهحدس میزنید در طول یک روز مشتری شما هستند را به طور نسبی مشخص کنید .

 باید بدانید که سالن رستوران در واقع  اتاق غذا خوری مشتریان است و باید به تعداد کافی و حتی اضافی  میز و  صندلی کافی شاپ در سالن باشد .از برخی رستوران ها بدلیل کمی جا  می توان  پیشخوانی را با صندلی پلاستیکی و یا بدون صندلی جهت  آنهائیکه  عجله دارند در نظر گرفت .

 در رستوران ها با غذا های خاص فضاهای مورد نیاز بسیار متغیر است ممکن است اشپزی نمایشی یک محوطه مخصوص و بخش های تزیینی خاص مورد نیاز باشد قسمت سرو غذا برای یک اشپز خانه رستوران با یک پیشخوان بهتر است بین قسمت اماده سازی و اتاق غذا خوری قرار گیرد

ساختمان رستوران باید مشخصات فنی یک مکانی را مناسب این کار است باید داشته باشد از جمله موارد زیر باید حتماً رعایت شود

1-      فضای رستوران به گونه ای باشد که امکان سرمایش و گرمایش آن در تابستان و زمستان بخویی فراهم شود از این نظر رستوران باید دارای کولر و بخاری باشد و اگر ابعادش بزرگ است حتماً تهویه مطبوع ( گرمایشی و سرمایشی ) داشته باشد بطوریکه درجه حرارت داخل رستوران برای فصول مختلف سال و نیز بر اساس سلیقه مشتری های قابل تنظیم باشد .

2-      هواکش : از ملزومات اصلی رستوران های عمومی این است که هوای درون رستوران بطور منظم تهویه و تعویض شود و هوای تمیز وارد آن شود چه در قسمت پخت غذا برای خروج دود و دم ناشی از پخت و پز و چه در قسمت سالن برای بیرون راندن هوای تنفسی مشترهای که می تواند مملو از عوامل میکرب زا و آلوده کننده باشد این بخارات تنفسی و میکربهای در صورت خارج نشدن بر روی غذاهای روباز و نیز قسمت خالی بالای بطری های آب و نوشابه وارد می شوند و باعث آلوده شدن این مواد غذایی و نوشیدنی ها می شوند . لذا استفاده از هواکشهای قوی برای تخلیه هوا ضرروی است .

3-      میزهای رستوران : مشخصات میزهای سالن غذا خوری و ابعاد آنها :  برای هر فرد باید فضای مناسبی در نظر گرفته شود . فضای لازم برای هر صندلی فست فود یا صندلی پلاستیکی 1.48 تا 2.5 متر و فاصله ی بین میزها 1.30 مترارتفاع میزها و صندلی معمولی 78 سانتیمتر  و با صندلی باز 90سانتیمتر است باید حتماً صندلی بلند مخصوص کودک در رستوران باشد تا کودکان را بتوان در آن قرار داد ابعاد میز غذا خوری : جهت راحتی مشتریان  لازم است  میزی در نظر گرفته شود که برای هر نفر مساحتی با ابعاد که 60*40  سانتیمتر را ایجاد کند  این مورد باعث می شود که افرادی  که درکنار هم  غذا می خورند فضای کافی برای غذا خوردن را داشته باشند . اگر چه گاهی فاصله  20 سانتیمتر فضای اضافی در مرکز برای ظروف مطلوب است اما در مجموع عرض 80-85 سانتیمتر برای میز غذا مناسب می باشد میز های گرد یا میزهای شش یا هشت ضلعی با قطر 90-120 سانتیمتر برای چهار نفر ایده ال است و می تواند در صورت لزوم  یک یا دو نفر دیگر را هم پذیرا باشند

بهر حال طراحی میزها باید به گونه ای باشد که امکان کم و زیاد کردن آنها برای مهمانی های مختلف وجود داشته باشد به این ترتیب در رستوران باید میزهای یک نفره دو نفره و سه نفره و تا شش و هفت نفره وجود داشته باشد گاهی یک مشتری وارد رستوران می شودکه می خواهد بر روی میز جداگانه ای غذا بخورد وگاهی یک گروه 10 نفره می آیند که می خواهند همگی در کنار هم غذا بخورند رستوران باید متغییر باشد تا بتواند این خواسته ها را برآورده کند .